Griekspoor buigt voor Alcaraz, Van Rijthoven blijft stunten

Tallon Griekspoor heeft Alcaraz gefeliciteerd met zijn zege.© Foto EPA

Londen

Tallon Griekspoor was woensdagavond niet opgewassen tegen het Spaanse wonderkind Carlos Alcaraz: 4-6, 6-7 en 3-6. Honderd meter verderop op Wimbledon zorgde Tim van Rijthoven wel voor een Nederlands feestje.

Dat de Nieuw-Venneper verloor van de speler die door zo’n beetje alle tenniskenners op aarde als de toekomstige nummer één van de wereld wordt aangewezen, was geen schande. Het was een mooie partij en Griekspoor (25) kijkt tevreden terug op vier weken grastennis. „Ik geniet ervan en ben meer een grasspeler dan ik dacht.”

Wie zich zéker ontpopt tot uitstekende grasspeler, is Tim van Rijthoven. Na de winst op Rosmalen gaat hij vrolijk door in Engeland en versloeg hij de Amerikaanse nummer achttien van de wereld Reilly Opelka: 6-4, 6-7, 7-6 en 7-6. In deze partij weinig spektakel, voornamelijk servicegeweld, maar dat zal de Brabantse leeftijdsgenoot van Griekspoor weinig uitmaken. Hij heeft nu in drie weken tijd vier spelers uit de top-20 van de wereld verslagen, onder wie twee uit de top-10. Ongekend voor iemand die tot voor kort nog nooit een wedstrijd had gewonnen op het hoogste niveau.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen