Raad Medemblik in de bres voor brandweer in Abbekerk en Wervershoof

Martin Menger
Wervershoof

De gemeenteraad van Medemblik stelt zich op achter de brandweermensen in eigen gemeente. Vooral de dreigende inkrimping voor de posten Abbekerk en Wervershoof valt in slechte aarde.

De eerder uitgelekte plannen van de Veiligheidsregio maken duidelijk dat inkrimping van het takenpakket voor een aantal brandweerposten in de regio nadelig uitpakt. Postcommandant Patrick Nugter van de post Wervershoof heeft dat de raadsleden ook laten weten. Vooral de gedachte dat deze brandweerlieden straks alleen nog ‘lichte’ werkzaamheden mogen doen waarna anderen het echte werk moeten uitvoeren, zet kwaad bloed.

Volgens een breed aangenomen motie van VVD, CU, Morgen!, Hart voor Medemblik en Gemeente Belangen zouden juist de vrijwilligers binnen de brandweer van meet af aan betrokken moeten worden bij dit soort veranderingen. Dat lijkt niet te zijn gebeurd, tot boosheid van de raad. Daarom wordt de Veiligheidsregio door de Medemblikker politiek met klem gevraagd de reorganisatie alsnog te bespreken met de brandweermannen zelf. Volgens de gemeenteraad heeft alleen een breed gedragen plan kans op slagen.

Lees ook: Brandweertop schrikt zich rot na ophef over hervormingsplan. ’Niet in beton gegoten’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen