Anja en Loeki geven eerste zomerconcert in dorpskerk van Heemskerk

De dorpskerk.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
Heemskerk

Een zomerconcert en een expositie; ze zijn te beleven in de dorpskerk op vrijdag 1 juli van 14 tot 16.30 uur. Anja van der Ploeg en Loeki Poncin spelen een afwisselend programma met muziek van Bach, Händel , W.de Fesch en A.Pärt.

Dit jaar zal er in de dorpskerk een schilderijententoonstelling te zien zijn van Marijke van Lier en Marijke Kornman. Deze tentoonstelling zal officieel worden geopend door de kunstenares Joke van Bree om 14.30 uur. Aansluitend start het concert.

Altviool

Loeki Poncin studeerde viool aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Pierre Jetteur en Peter Ashly. Ook studeerde zij altviool in Salzburg bij professor Alfred Lipka. Na een succesvolle auditie werd zij lid van het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest.

Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam voor orgel, piano en kerkmuziek. In verschillende kerken en plaatsen is zij werkzaam en als uitvoerend musicus geeft zij regelmatig concerten, solistisch of tezamen met solisten, zowel instrumentaal als vocaal, ook in het buitenland.

Er is geen entree, maar een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten wordt gewaardeerd.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen