Actie boeren bij A7, hooibalen in brand bij Wijdewormer

© DNP

Internetredactie
Wijdewormer

Boeren houden dinsdagochtend opnieuw acties tegen het stikstofbeleid. Langs de A7 bij Wijdewormer staan hooibalen in brand.

Verkeer op de A7 richting Hoorn komt in de file bij knooppunt Zaandam. In de andere rijrichting begint de file bij Avenhorn, aldus Rijkswaterstaat.

Ook maandag voerden boeren met tractoren op diverse plekken in het land actie op snelwegen tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ook gingen boeren in onder meer Lochem en Raalte naar het gemeentehuis, verschenen er tractoren op het Mediapark in Hilversum en trok een groep boeren opnieuw naar het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof).

Lees ook: Brandende hooibalen langs de A7: ’Het land staat in brand, maar we wilden de snelweg niet blokkeren’

De boeren zijn boos over de stikstofplannen van het kabinet. De ammoniakuitstoot van de landbouw moet wat het kabinet betreft gemiddeld met 40 procent omlaag, zodat de natuur niet langer wordt overbelast. In beschermde natuurgebieden zelf mag volgens de plannen vrijwel geen uitstoot meer plaatsvinden, direct daaromheen is volgens de minister een vermindering van 70 procent noodzakelijk. Alleen dan gaat het volgens haar lukken om de stikstofbelasting op de natuur genoeg te verminderen.

Lees ook: Drie aanhoudingen bij boerenprotest op A9 tussen Alkmaar en Uitgeest, politiewagen raakt beschadigd; demonstratie op snelweg wordt stopgezet

Lees ook: ’Dinsdag des doods’: fanatieke tractorgroepen uit het hele land stomen op voor blokkeeracties

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.