’Grote Sessie’ in Grote Kerk voor viering 450 jaar Alkmaar Ontzet

De Grote Kerk gaat een belangrijke rol spelen bij de viering van 450 jaar Alkmaar Ontzet.© Archieffoto

Rob Bakker
Alkmaar

De viering van de 450e verjaardag van Alkmaar Ontzet in 2023 werpt z’n schaduw vooruit. Het jaar vol evenementen en herdenkingen breekt al op 8 oktober 2022, en de voorbereidingen gaan komende dinsdag 5 juli beginnen met een ’Grote Sessie’ in de Grote Kerk

Instellingen, organisaties en bedrijven zijn uitgenodigd om mee te denken over een jaarrond programma over 450 jaar Alkmaar Ontzet, dat ook wel gezien wordt als het 450-jarig bestaan van Nederland. Er wordt gedacht aan ’gezellige evenementen’ maar ook aan programmaonderdelen die meer het karakter van een herdenking hebben. Dat kan in uiteenlopende vormen, zoals een kunstwerk, tentoonstellingen, boeken, theaterstukken, lezingen en educatieve projecten. Hoe dichterbij 8 oktober 2023, hoe groter het evenement. Een regiegroep krijgt de opdracht alles in goede banen te leiden.

De bijeenkomst begint om 20 uur (inloop 19.30 uur). Burgemeester Anja Schouten opent de Grote Sessie. In drie rondes wordt toegewerkt naar een gevulde jaaragenda en worden afspraken gemaakt over de organisatie en samenwerking. Dit alles binnen de vier thema’s ’vrijheid, verdraagzaamheid, verbondenheid en verscheidenheid’.

De gemeente Alkmaar heeft 450.000 euro beschikbaar gesteld voor de viering.

Wie bij de bijeenkomst wil zijn kan zich opgeven via www.alkmaarontzet450jaar.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.