Maria Montessorischool in Huizen net als Gooise Praktijkschool ’Excellent’

De Dr. Maria Montessorischool.

De Dr. Maria Montessorischool.© Google Streetview

Joyce Huibers
Hilversum

Niet alleen de Gooise Praktijkschool in Hilversum heeft het predicaat ’Excellente School’ gekregen in deze regio, ook de Dr. Maria Montessorischool in Huizen biedt volgens de jury goed en onderscheidend onderwijs.

Maandagmiddag werd de lijst van scholen officieel bekend gemaakt, maar de Gooise Praktijkschool liet vorige week al weten het predicaat te mogen ontvangen. In totaal was het maandag voor 43 scholen in heel Nederland feest. Het predicaat ’Excellente School’ mogen ze voeren tot 1 juli 2025.

Veel aandacht

De predicaten zijn voor scholen (of schoolsoorten) die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheiden van andere goede scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. Zo schrijft de Inspectie van het Onderwijs over de Gooise Praktijkschool: ’Op de Gooise praktijkschool is veel aandacht voor de autonome ontwikkeling en professionalisering van de onderwijsprofessionals, met veel ruimte en eigenaarschap voor het team tot gevolg’.

Deze regio kent meer Excellente Scholen die het predicaat in een eerder jaar kregen. Het gaat om het Comenius College vmbo (g)t en het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum. Het Goois Lyceum en basisschool Juliana, locatie Kalfflaan in Bussum. De Huizermaat in Huizen, het Vechtstede College in Weesp en de 2e Van der Huchtschool in Soest.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen