Van animatietekeningen tot korte film: genomineerden Cultuurprijs en winnares Jong Talentprijs exposeren in Stedelijk Museum Alkmaar

Beeld uit animatiefilm ’Cycle’ van Sophie Olga de Jong.

Marjolein Elfring
Alkmaar

Van animatietekeningen tot een korte film; in Stedelijk Museum Alkmaar is nog tot en met 25 september een expositie te zien met werk van de genomineerden in de categorie Visuele Kunsten van de Victoriefonds Cultuurprijzen en van de winnares van de Rabobank Jong Talentprijs.

Sophie Olga de Jong toont haar animatietekeningen en aquarellen, van Anne Silverstrand zijn aquarellen en schilderijen te zien en Hellen van Meene exposeert met haar foto’s. Zij zijn de drie genomineerden in de categorie Visuele Kunsten voor de Victoriefonds Cultuurprijzen 2022. Op 4 september worden de winnaars in deze categorie en de categoriën Letteren en Podiumkunsten bekendgemaakt.

Korte film

De Rabobank Jong Talentprijs is dit jaar gewonnen door Rashel van der Schaaf. De jonge filmmaker maakte voor haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht de korte film ’Ich bin der Fluß’, waarin ze de Donau een stem geeft. Deze film wordt ook op de expositie vertoond, evenals een filmportret van de vier kunstenaars.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.