De Kerkelaan en Belieslaan in Heiloo zijn klaar. Vrachtwagens en bussen mogen er niet meer door

De nieuw ingerichte Kerkelaan, gezien in de richting van het spoor. Vrachtwagens, bussen en landbouwvoeruigen mogen er niet meer door rijden.© Foto Mediahuis

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

De Kerkelaan en de Belieslaan in Heiloo zijn weer helemaal open. De wegen aan de noordkant van het dorp zijn grondig opgeknapt.

In verschillende fases heeft de doorgaande weg er zeven maanden uit gelegen. Het deel vanaf de Kennemerstraatweg tot aan de Willibrordusweg was het eerst klaar. Hier ligt weer asfalt en de weg is open voor vrachtverkeer, met name in verband met bevoorrading van de winkels in en rond winkelcentrum ’t Loo.

De Kerkelaan verder richting het spoor en de Belieslaan ten westen daarvan zijn helemaal ingericht als 30-kilometerzone, met klinkerbestrating en meer groen. Kruisingen zijn uitgevoerd in verhoogde plateaus. Vrachtwagens, bussen en landbouwverkeer mogen er niet door.

Doorfietsroute

Ook bij de spoorwegovergang is het wegdek vernieuwd. Hier is de route voor fietsers duidelijker geworden en fietsers hebben er voorrang. De kruisende Westerweg is onderdeel van de doorfietsroute van Heerhugowaard naar Haarlem en de Zaanstreek.

Het is de bedoeling dat de straten alleen nog gebruikt worden voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer zou gebruik moeten maken van de Vennewatersweg met spoortunnel aan de zuidkant van het dorp.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.