Wachtrijen verwacht bij prikposten vanwege stijgende besmettingen en zomervakantie. Vaccinatielocatie Alkmaar alleen op afspraak te bezoeken

Het coronavaccin.© Archieffoto

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

De priklocatie tegen corona aan de Ampèrestraat in Alkmaar is vanaf maandag 27 juni alleen op afspraak te bezoeken. De GGD Hollands Noorden heeft hiertoe besloten om wachtrijen te voorkomen.

De gezondheidsdienst verwacht meer drukte door het stijgende aantal besmettingen in combinatie met de naderende zomervakantie. Die is voor mensen aanleiding om zich te laten vaccineren.

De coronavaccinatielocatie in Alkmaar is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 9 tot 14.30 uur. Een afspraak maken moet online via de website coronatest.nl of telefonisch: 0800-7070.

Wie een inenting wil halen in Den Helder en Hem kan wel voor de eerste vaccinatie en boosterprik gewoon langs komen. Op deze posten geldt vrije inloop. 60-plussers die een herhaalprik komen halen hebben bij deze locaties daarentegen wel een uitnodiging en afspraak nodig.

De priklocatie in Den Helder (voormalige belastingkantoor aan de Drs. F. Bijlweg) is geopend op dinsdag en donderdag van 9 tot 14.30. Die in Hem (tennishal Stebo, Torenweg) op maandag en woensdag op dezelfde tijden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.