Nachtelijke insluiper opgespoord door politiehond in Nieuw-Vennep

Internetredactie
Nieuw-Vennep

Een inbreker is in de nacht van zaterdag op zondag met hulp van een politiehond aangehouden na een inbraak in een woning aan het Paganiniplantsoen in Nieuw Vennep.

Vlak voor 05.00 uur merkte een bewoner van de woning aan het plantsoen dat iemand zijn slaapkamer binnen wilde dringen. De bewoner sloeg alarm, waarna de verdachte snel het hazenpad koos.

De gealarmeerde politie startte direct een onderzoek en kreeg even later een nieuwe melding van een verdachte situatie. Op de Laan van Bizet was ook een verdacht persoon gezien. De hondengeleider en zijn hond werden ingezet en zij troffen al snel een man aan in één van de tuinen daar. Bij die confrontatie probeerde de verdachte de politiehond te mishandelen, maar na commando van zijn geleider zette het dier zijn tanden in de verdachte, waarna deze aangehouden kon worden.

De verdachte is vervolgens met een kleine bijtwond overgebracht naar het politiebureau, waar de man tot nu toe nog niet heeft willen meewerken aan het onderzoek. Hij zit voorlopig nog vast.

Meer nieuws uit Haarlem