Griekspoor op openingsdag Wimbledon meteen in actie

© AFP

Londen

Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep komt maandag in actie op Wimbledon.

Aan het einde van de middag neemt Griekspoor het op tegen Fabio Fognini. ,,Met Fabio weet je het nooit”, typeert hij het grillige karakter van de Italiaan. ,,Tijdens de Australian Open speelde ik heel goed tegen hem (zege in twee sets, red.).’’

Ook Tim van Rijthoven tennist maandag op het toernooi.

Voor Van Rijthoven lijken er kansen te liggen tegen Federico Delbonis uit Argentinië. Ook in Londen regent het nog felicitaties na zijn stuntzege in Rosmalen. ,,Er zijn ogen op je gericht, of eigenlijk: heel veel ogen op je gericht. Dat brengt een bepaald soort spanning met zich mee, maar ik heb wel een manier om daarmee te gaan dealen straks. Door gewoon met mezelf bezig te zijn.”

Voor Botic van de Zandschulp (tegen Feliciano Lopez) en Arantxa Rus (tegen Catherine Harrison) begint Wimbledon dinsdag. Er is nog een heel reële mogelijkheid dat Lesley Pattinama-Kerkhove alsnog opduikt in het hoofdtoernooi. De 30-jarige Zeeuwse verloor in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi. Zodra een speelster zich ziek of geblesseerd afmeldt, mag Kerkhove als ’lucky loser’ aantreden.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen