Team AnnePower uit De Goorn schenkt bijna 40 mille aan Ronald McDonald Kinderfonds

Het Team AnnePower bij de finish met de cheque voor het Ronald McDonald Kinderfonds.© Foto Michelle Meurs

Cees Beemster
De Goorn

Ze wilden 36.000 euro bijeen krijgen om te doneren voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De teller staat uiteindelijk op bijna veertig mille. ,,Dit voelt enorm goed’’, zegt Leonie Zuidland van het Team AnnePower uit De Goorn trots.

Haar dochter Anne Schouten kwam twee jaar geleden in Berkhout met haar fiets onder een bus terecht en raakte zwaar gewond. Ze kwam in het ziekenhuis te liggen, waardoor haar ouders regelmatig in het Ronald McDonald Huis verbleven. Door het ongeluk kwam Anne in een rolstoel terecht, maar ze herstelt goed en kan weer lopen. Samen met Team AnnePower deed ze dit weekend mee aan de Homewalk, een sponsorloop voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Een wandelestafette van 120 kilometer in en rond Rotterdam.

(Tekst gaat door onder de foto)

Team AnnePower bij de start van de Homewalk.© Foto Michelle Meurs

Samen met de familie Büscher, wiens zoon regelmatig in het ziekenhuis ligt, hoopten zij 36 mille binnen te halen. Gezamenlijk hebben zij in totaal zeshonderd nachten in het Ronald McDonald Huis geslapen. De 36.000 euro komt overeen met het bedrag dat dit verblijf gekost heeft. En dat wilden de twee familie als dank graag terugbetalen. Ze hielden hiervoor diverse acties.

Team AnnePower volbracht zaterdag en zondag in estafettevorm met tien wandelaars de 120 kilometer. Anne liep zaterdag een stuk mee bij de start en zondag ook de laatste drie kilometer tot de finish. ,,We hebben van alle teams die meedoen het mooiste verhaal’’, vindt Leonie Zuidland. ,,We hebben 39.500 euro opgehaald. Het is heel bijzonder om dit mee te mogen maken.’’

Lees ook: Anne Schouten loopt na zwaar ongeval weer als een kievit. ’Anne Power Walk’ in teken van herstel en dankbaarheid voor Kinderfonds

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.