Zeer succesvol uitstapje naar inlineskaten voor Bart Hoolwerf

Bart Hoolwerf in actie in Achterveld.© Foto Orange Pictures/Albert van der Ploeg

Monne Reitsma
Achterveld

Bart Hoolwerf kan terugkijken op een geslaagd Nederlands kampioenschap inline skaten. Vrijdag pakte hij de winst in de puntenkoers om een dag later als tweede te eindigen op de marathon.

Op het 380 meter lange parcours in Achterveld was Hoolwerf, die in de winter een meer dan verdienstelijk schaatser is, vrijdag een klasse apart. Hij werd overigens goed gesteund door zijn ploeggenoten van Team Reggeborgh.

Het was de derde keer in zijn loopbaan dat Hoolwerf de Nederlandse titel op de puntenkoers pakte.

Een dag later domineerde Team Reggeborgh opnieuw. Ditmaal op de marathon. Het volledige podium bestond uit leden van het schaatsteam. De uit Eemdijk afkomstige Hoolwerf zag zijn ploeggenoot Ronald Haasjes zegevieren. Gary Hekman maakte het podium compleet. Evert Hoolwerf van dezelfde formatie legde beslag op plek vijftien.

Zondag stond in het Amsterdamse Vondelpark het Nederlands kampioenschap sprint op het programma. Olympisch schaatser Merijn Scheperkamp was een van de deelnemers.

Hij pakte uiteindelijk het brons na de sprint van honderd meter. In de strijd om de derde plaats, zijn derde sprint van de dag, was de Hilversummer slechts zeven duizendsten sneller dan Glenn Nijenhuis. De winst ging naar Stefan Westenbroek uit Ommen.

Bij de heren junioren A toonde Hilversummer Timo Lamme zich de sterkste deelnemer. In de finale was hij duidelijk sneller dan Jorn de Vries.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen