Jochie (2) op vroege zaterdagmorgen alleen aan de wandel in ’t Veld. Politie ingeschakeld om ouders te vinden

Mike Deutekom
’t Veld

De politie en een burgernetmelding moesten er zaterdagmorgen aan te pas komen om een jochie van twee tot drie jaar oud weer met zijn ouders in ’t Veld te herenigen.

De knaap liep ’s morgens vroeg op straat toen hij op de Dreeflaan in het dorp werd opgemerkt door John Vetman. Hij woont in de Dreeflaan en vroeg het jongetje waar hij vandaan kwam en waar hij woonde. Dat kon het kindje niet vertellen, waarna Vetman de politie inschakelde om de ouders te helpen vinden.

Daarop werd om tien voor half acht een Burgernetmelding verstuurd, met de melding dat de politie in de buurt van de Dreeflaan op zoek was naar de ouders van een twee tot drie jaar oud jochie, blank, blauwe ogen, half blond haar, gekleed in een blauwe korte broek en een hemdje met een tekst erop. Zowel de ouders als mensen met tips werden verzocht naar 112 te bellen.

Ondertussen liet operationeel expert Maurice Smit van de politie via Twitter weten dat ’ze versterking op de groep hadden vandaag’. ,,Kindje van twee tot drie jaar, aangetroffen in ’t Veld. We zorgen goed voor het kindje maar papa en/of mama kunnen dat nog veel beter. We horen graag’’, aldus Smit.

Het wandelingetje van de dreumes liep goed af. Om tien voor negen kon Burgernet melden dat het jongetje weer was herenigd met zijn ouders.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.