Jonge insluipers in de leegstaande Thijsseschool in Den Burg krijgen bekeuring of alternatieve leerstraf. Drugs in beslag genomen en vernietigd

De insluiping vond vrijdagavond plaats in de leegstaande Thijsseschool.© Foto Politie Texel

Anja Roubos
Den Burg

Na een melding trof de politie op Texel vrijdagavond een groep jeugdige insluipers aan in de leegstaande Thijsseschool in Den Burg.

Het ging om negen jongeren variërend in leeftijd tussen de vijftien en twintig jaar. Enkelen van hen, waaronder minderjarigen, bleken softdrugs en zogenaamde grinders bij zich te hebben. Een grinder is een apparaatje om wiet te vermalen.

Alle meerderjarigen kregen een bekeuring omdat ze zich op verboden terrein bevonden. De politie schreef ook bekeuringen uit voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

De minderjarigen zijn aangemeld bij HALT voor een alternatieve leerstraf. Omdat er minderjarigen in aanraking zijn geweest met drugs stuurt de politie zorgmeldingen naar hulpverlenende instanties die met de ouders en minderjarige in gesprek gaan om te zien of hulpverlening nodig is. Alle minderjarigen zijn door de politie thuisgebracht.

De drugs en grinders worden vernietigd.

(Tekst loopt door onder de foto)

Het oude pand van de Thijsseschool was tot de meivakantie in gebruik.© Archieffoto Evalien Weterings

Een beveiligingsbedrijf en de politie houden momenteel verscherpt toezicht op de verschillende leegstaande schoolpanden in Den Burg.

Lees ook Antikraakverhuur moet vandalisme in leegstaande scholen op Texel voorkomen, maar intussen hebben vandalen al toegeslagen

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.