Feyenoord-trainer Arne Slot lijkt opnieuw te profiteren van connecties uit zijn AZ-tijd

Arne Slot als toenmalig hoofdtrainer van AZ met Mohamed Taabouni (rechts).© Archieffoto Ed van de Pol

Jeroen Haarsma
Rotterdam

Arne Slot lijkt opnieuw te profiteren van connecties uit zijn AZ-tijd. Twee aanvallende versterkingen zouden onderweg zijn naar Feyenoord.

Feyenoord doet een poging Calvin Stengs op huurbasis naar Rotterdam te halen. De aanvaller vertrok vorige zomer van AZ naar het Franse OGC Nice, waarvoor hij afgelopen seizoen 26 keer in actie kwam. Toch zou de Franse club openstaan voor een verhuurperiode van de linkspoot uit Nieuw-Vennep.

Stengs kende in Alkmaar een succesvolle periode onder toenmalig hoofdtrainer Slot, die sinds vorige zomer bij Feyenoord voor de groep staat.

(Tekst gaat door onder de foto)

Calvin Stengs viert een doelpunt namens AZ.© Foto ANP

Taabouni

Mohamed Taabouni, een andere oude bekende van Slot, staat op het punt over te stappen naar Feyenoord. De 20-jarige Haarlemmer heeft een aflopend contract bij AZ en kan dus transfervrij naar een andere club. AZ probeerde Taabouni - die vooral in het beloftenteam speelde - langer aan de club te binden, maar zonder succes.

Aanvallende middenvelder Taabouni staat al een paar jaar te boek als groot talent, maar tot een doorbraak bij AZ kwam het niet.

Afgelopen seizoen

Opvallend is dat Slot afgelopen seizoen ook al twee spelers verwelkomde uit zijn tijd bij AZ, waar hij als assistent- en hoofdtrainer werkte. Guus Til werd door Feyenoord gehuurd van Spartak Moskou en Alireza Jahanbakhsh kwam over van Brighton & Hove Albion, de Engelse club waaraan AZ hem in 2018 verkocht.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen