Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd tijdens Dag van het Wad

Zes van de twintig ambassadeurs werden zaterdag gehuldigd in Hippolytushoef.© Foto Redmouse

Van onze verslaggever
Hippolytushoef

Tijdens de Dag van het Wad, een dag met allerlei feestelijke activiteiten om dertien jaar Werelderfgoed te vieren, zijn de eerste ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd. Op drie locaties langs de Waddenkust was er een feestelijk moment waar twintig ondernemers onder toeziend oog van de Waddenprovincies de belofte voor een waardig ambassadeurschap ondertekend hebben.

Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed zijn ondernemers die een tweedaagse training Werelderfgoed Waddenzee hebben doorlopen. Aan de hand van een groene checklist kunnen ze aantonen dat ze duurzame stappen zetten in hun bedrijfsvoering. Die belofte hebben ze zaterdag ondertekend en geeft aan dat deze ondernemers met respect voor mens, dier en omgeving wonen, werken en leven in het gebied.

In de Kop van Noord-Holland vond de huldiging in Hippolytushoef plaats met de eerste groep bevlogen ambassadeurs. Naar voorbeeld van het Duitse en Deense waddengebied is er nu ook in het Nederlandse deel een ambassadeursprogramma.

,,Met als doel om de Werelderfgoed status meer voor het voetlicht te brengen, en om de trots en kwetsbaarheid meer uit te dragen’’, aldus woordvoerster Sandra Lambers van visitwadden.nl. ,,Dit zorgt ook voor meer bewustzijn bij bezoekers. Dat ze in een uniek en beschermd gebied zijn, en dat je met respect voor mens, dier en omgeving hier goed kunt genieten.’’

Een overzicht van de ambassadeurs is te vinden op werelderfgoed.visitwadden.nl

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.