De werkwijze van Schagen is veel duurder dan die in andere gemeenten. Er worden meer ambtenaren ingezet en veel taken uitbesteed

Van onze verslaggever
Schagen

De ambtelijke organisatie van de gemeente Schagen is veel duurder dan die in andere gemeenten.

Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente heeft laten doen naar de eigen organisatie. De kosten van de ambtelijke organisatie van de gemeente Schagen liggen per inwoner 24 procent hoger dan in andere gemeenten. De oorzaken zijn duidelijk: Schagen zet gemiddeld meer personeel in dan andere gemeenten. Daarnaast zijn er hogere kosten op het gebied van vastgoed en materieel. Als derde oorzaak wordt genoemd dat de gemeente meer taken uitbesteedt. De gemeente heeft het onderzoek laten doen om de ambtelijke organisatie op orde te krijgen. Onderzoekers van Bureau Berenschot vergeleken de werkwijze van Schagen met die van andere gemeenten van gelijke grootte.

Volgens burgemeester Marjan van Kampen is het doel om uit te vinden hoe inwoners en ondernemers zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. Meer onderzoek moet uitwijzen of de kosten van personeel naar beneden kunnen. En of dan de ambities van de gemeente nog kunnen worden waargemaakt.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.