Rina uit De Rijp moest haar bloembak weghalen. Alkmaar wil nu toch kijken naar oplossing

De bloembak die Rina van Lammeren moest weghalen.© jjfoto.nl / Jan Jong

Connie Vertegaal
De Rijp

De gemeente Alkmaar is bereid nog eens te kijken naar een oplossing voor de verboden bloembakken in De Rijp.

Enkele weken terug ontstond ophef in het dorp nadat bewoonster Rina van Lammeren door de gemeente op haar vingers was getikt. Zij wilde haar man blij maken met een bloembak aan een lantaarnpaal aan de Schepenakker. Maar de gemeente sommeerde haar de geraniumbak weg te halen. De bak zou gevaarlijk zijn omdat-ie van de paal af zou kunnen vallen. Een petitie met honderd handtekeningen van dorpsgenoten mocht niet baten.

Verstevigd

Victor Kloos van OPA stelde raadsvragen over de kwestie. Hij vroeg zich af waarom de gemeente zich zo onvermurwbaar opstelt, terwijl in de Alkmaarse binnenstad wel bloembakken aan lantaarnpalen hangen. Het antwoord is dat de lantaarnpalen in Alkmaar hier speciaal voor zijn verstevigd en dat die bloembakken door Stadswerk072 zijn geleverd. ’Op die manier minimaliseren we de kans op ongevallen. De gemeente is immers aansprakelijk’, aldus B en W. Alkmaar is nu wel bereid samen met de bewoners van De Rijp naar een alternatieve oplossing te zoeken.

Lees ook: De bloembak was een cadeautje aan haar man. Maar dan belt de inspecteur aan. ’Willen jullie het op je geweten hebben dat een kind eronder staat en de bloembak eraf valt?’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.