Plan voor 94 woningen in Hoornse wijk Bangert & Oosterpolder, ten westen van De Strip

Peter Heuvelink (links) en Jan van der Linden (rechts) overhandigen een EWF-vogelhuisje aan wethouder Marjon van der Ven, om de overeenkomst te vieren.

Peter Heuvelink (links) en Jan van der Linden (rechts) overhandigen een EWF-vogelhuisje aan wethouder Marjon van der Ven, om de overeenkomst te vieren.© Foto Marcel Rob

Martijn Mak
Zwaag

Exploitatie Maatschappij Westfriesland (EWF), een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaars AM en Linden Groep, wil 94 woningen bouwen in de Hoornse wijk Bangert en Oosterpolder. Deze moeten verrijzen ten westen van De Strip, achter de Barmhartige Samaritaan.

De gemeente is positief over het plan en heeft deze week met EWF een overeenkomst getekend met afspraken over de inrichting van de openbare ruimte en de betaling van kosten die de gemeente maakt.

Het gebied waar de woningen komen, is circa 3,4 hectare groot. In de wijk komt een mix van rug-aan-rug-woningen voor het sociale segment, rijwoningen, 2-onder-1-kap-woningen en vrijstaande woningen. Deze worden aardgasloos gerealiseerd.

„We werken graag mee aan het waarmaken van het plan”, vertelt wethouder Marjon van der Ven. „De ontwikkeling levert een positieve bijdrage aan de grote vraag naar woningen in Hoorn. Het oplossen van de woningnood heeft de hoogste prioriteit binnen de gemeente Hoorn. Met de geplande bouw van 2.000 woningen de komende vier jaar en voorbereidingen voor nog eens 4.000 extra woningen tot 2030 worden flinke stappen gezet om het aantal woningen uit te breiden.”

Peter Heuvelink (AM) en Jan van der Linden (Linden Groep) van EWF reageren eveneens enthousiast. „Wij zijn trots dat ons project met een gemengd woningbouwprogramma invulling geeft aan de grote vraag binnen Hoorn en omgeving in de verschillende prijsklassen. Deze fase binnen Bangert en Oosterpolder is een volgende stap in de gezamenlijke ambities die gemeente Hoorn en wij hebben.”

In januari 2022 heeft EWF het plan online gepresenteerd aan de buurt. De reacties uit de omgeving zijn overwegend positief, aldus de gemeente. Belanghebbenden kunnen in een latere fase meedenken over de inrichting van het openbaar groen.

Voor de start is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De procedure start en naar verwachting ligt het ontwerpbestemmingsplan later dit jaar ter inzage.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen