Kerkbrink staat drie dagen in het teken van bier, muziek en street food. Bierfestival van ’t Slokje keert terug in Hilversum

Organisator Max ten Brinke van het Bierfestival.© foto mediahuis

Susanne van Velzen
Hilversum

Na twee jaar verplichte ’drooglegging’ door corona keert vrijdag, zaterdag en zondag het Bierfestival terug in Hilversum. Organisator ’t Slokje Bier Events uit Hilversum slaat voor deze editie de handen ineen met Roast Bar & Grill. Op de Kerkbrink kunnen bezoekers drie dagen genieten van speciaalbier, street food en live muziek.

Max ten Brinke is een tevreden man. Donderdagochtend ziet hij hoe op de Kerkbrink de grote tent overeind gezet wordt. Met spanbanden wordt de overkapping aan loodzware betonblokken gezekerd. Eindelijk kan de eigenaar van ’t Slokje weer het populaire bierevenement in zijn woonplaats organiseren. De laatste twee jaar gooide corona roet in het eten.

De grote tent is geen overbodige luxe, want vooral vrijdag en zaterdag kan er volgens de weersvoorspellingen behoorlijk wat regen vallen. ,,We organiseren al sinds 2014 het Bierfestival in Hilversum en nu doen we dat voor het eerst op de Kerkbrink. Een prachtige locatie”, zegt Max ten Brinke. ,,Het begon ooit zes jaar geleden met een bierfestival bij mij in de achtertuin in Hilversum. Later zijn we naar de Herenstraat en de Biersteeg gegaan. Nu dus de Kerkbrink.”

Urinoirs

Als de tent staat worden hekken met zwart folie rond het plein geplaatst. Op een vrachtwagen worden knalrode urinoirs gebracht. Wie bier drinkt moet immers vaak. Ten Brinke runt ’t Slokje met zijn zoon Jeroen, neef Joshua Broek en Rob Meester. 't Slokje is een verwijzing naar de kroeg die ooit aan het Langgewenst in Hilversum zat. Max ten Brinke werkte daar ooit. Het bier dat ’t Slokje brouwt en ook schenkt op het festival heet Langgewenst. Zo komt alles samen. Langgewenst is een pittig Hilversums blond biertje. De peperige afdronk dankt het biertje aan het paradijszaad dat erin verwerkt is.

Tijdens het Bierfestival is er live-muziek. Vrijdag treedt het duo Paul &Jelle op met hits van toen en nu. Sjoerd van den Broek, de oud leadzanger van onder meer de Koffers speelt covers. Zaterdagavond staat feestcoverband Hype op de Kerkbrink en sluit DJ Bas af met het ’foute uurtje’. Op zondag is er muziek van Radio Walhalla.

Tickets voor het Bierfestival op de Kerbrink kosten tien euro. Een ticket voor drie dagen kost twintig euro. Vrijdag en zaterdag kunnen bierliefhebbers van 16.00 tot 24.00 uur terecht op het festival. Zondag begint het om 14.00 uur en gaan de deuren om 22.00 uur dicht.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen