In je hemd voor kankeronderzoek: D66-raadslid Mark Intres daagt Purmerendse gemeenteraad uit

Mark Intres met het actie-T-shirt.© Foto aangeleverd

Robert Jan van der Woud
Purmerend

De Purmerendse gemeenteraad maakt op 30 juni een vuist tegen kanker. Om aandacht te vragen voor het Festival2FightCancer dat in september wordt gehouden, gaan alle 37 raadsleden letterlijk in hun hemd staan.

De actie is een initiatief van D66-raadslid Mark Intres. Die heeft alle raadsleden gevraagd om achter de actie te staan en als één team een vuist te maken voor kankeronderzoek. ,,Als ze bereid zijn om voorafgaand aan een raadsvergadering allemaal hetzelfde T-shirt aan te trekken, dan worden daarmee de schijnwerpers gezet op een actie om geld op te halen voor onderzoek naar kanker’’, legt Intres uit.

Het gaat om het Festival2FightCancer, dat op zaterdag 17 september wordt gehouden in Purmerend en Beemster. Op deze dag kunnen deelnemers zich laten sponsoren voor sportieve activiteiten. Daarnaast kunnen uiteenlopende uitdagingen worden bedacht. Een van die uitdagingen is dus voor de gemeenteraad, besloot Intres. ,,Ik weet zeker dat de gehele gemeenteraad dit goede doel van harte ondersteunt. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer goede doelen en de raad kan niet elke week aan een actie meedoen. Toch heb ik goede hoop dat het lukt, omdat iedereen dit lokale festival een groot succes gunt. Alle beetjes aandacht helpen daarbij.’’

Het doel van de uitdaging is dat de voltallige gemeenteraad van 37 raadsleden zich vlak voor de raadsvergadering van donderdag 30 juni in een T-shirt van het festival op de foto laat zetten. De actie kan door iedereen worden gesponsord met een willekeurige bijdrage via de website van Fight Cancer: www.fightcancer.nl/fundraisers/gemeenteraadpurmerend.

Mark Intres heeft inmiddels van alle raadsleden te horen gekregen dat ze op 30 juni in hun hemd staan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.