27 jaar bestuur van het Huizer Museum: Kees Teeuwissen ontvangt Huizer Insigne

Kees Teeuwissen ontving het Huizer Insigne uit handen van Marlous Verbeek.© Fotostudio Kastermans

1 / 4
Huizen

Het is het einde van een tijdperk. Voorzitter Kees Teeuwissen neemt op 1 juli afscheid van de Stichting Huizer Museum, waar hij 27 bestuurslid is geweest. Afgelopen dinsdag ontving hij als dank, uit handen van wethouder Marlous Verbeek, het Huizer Insigne.

Maar liefst twintig medebestuursleden zag Kees Teeuwissen voorbijkomen in zijn tijd bij het Huizer Museum aan de Achterbaan. Onder zijn bestuur - Teeuwissen was in die 27 jaar achtereenvolgens bestuurslid, penningmeester en voorzitter - groeide het Huizer Museum uit tot een professioneel museum, daarbij geholpen door een structurele exploitatiesubsidie van de gemeente.

En het liefst zou het Huizer Museum haar rol nog uitbreiden: een regionaal museum van Goois sociaal en cultureel erfgoed, in een ruimer gebouw op een andere locatie. Daar loopt een onderzoek naar. Die plannen voor Teeuwissens opvolger, Judith Vermaas-Laurijsen , die Teeuwissen op 1 juli opvolgt.

De gemeente Huizen kent het Huizer Insigne toe aan mensen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen