HV Hauwert wil meer jongens warm maken voor de handbalsport. ’Topper’ Tom Zwarthoed komt een clinic geven bij de West-Friese club

Gemengd handballen mag maar tot en met de D-junioren.© Foto Mediahuis

Judit de Redelijkheid
Hauwert

HV Hauwert maakt zich sterk voor het jongenshandbal. Om de sport bij deze categorie extra onder de aandacht te brengen komt Tom Zwarthoed vrijdag een clinic geven bij de West-Friese club.

De gratis clinic wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Handbal Verbond. ,,Een echte topper”, zegt Claudia Appel namens HV Hauwert over de uit Volendam afkomstige Zwarthoed. Het Nederlandse handbaltalent verruilt TV Cloppenburg na dit seizoen voor het Duitse SC Magdenburg, waar hij in het opleidingsteam zal gaan spelen. In West-Friesland zal hij van 19 tot 20 uur zijn kennis overbrengen op de D- en C-jeugd en van 20 tot 21 uur op de B- en A-categorie. Ook jongens die geen spelervaring hebben, maar wel kennis willen maken met deze sport zijn welkom.

(Tekst gaat door onder de foto)

Tom Zwarthoed, hier nog speler van Kras/Volendam, komt een clinic geven in Hauwert.© Archieffoto

Hauwert heeft de handen ineengeslagen met enkele andere verenigingen om meer jongens te werven. ,,Bij veel clubs zijn er teams waar maar één of twee jongens meespelen met de meiden”, weet Appel. ,,Als zij qua leeftijd naar de C’s moeten mogen ze niet meer gemengd handballen. Naar deze jongens gaat nu onze aandacht. We willen met verschillende partijen een stichting annex vereniging oprichten, gewijd aan alleen het jongenshandbal. Dit gaan we het komende jaar uitbouwen.”

Opgeven voor de gratis clinic kan door een mail te sturen naar handbal@hauwert.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen