Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette.

Gayle Mahulette.© Foto Badmintonenzo.net

Theo Plasschaert
Haarlem

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette. De 29-jarige enkelspelspecialiste werd Nederlands kampioen in 2014, 2017, 2018 en 2022. Ze was ook drie keer verliezend finaliste.

Mahulette speelde competitie bij BC Amersfoort en maakte lange tijd deel uit van de Nederlandse selecties op Papendal. Begin 2020 besloot zij om uit de nationale seniorenselectie te stappen en door te gaan als onafhankelijk speelster. Zij traint op hoog niveau in Denemarken en speelt daar ook midweeks competitie. Daarnaast is zij actief in de Franse competitie en daar komt Duinwijck dus bij, iets dat reglementair is toegestaan. Haar positie in het team van de Haarlemse landskampioen wordt die van eerste enkelspeelster. Ze staat op dit moment op plaats 122 van de wereldranking.

Put

Ook Stan Put, die in 2018 kampioen werd met Duinwijck, keert terug, maar nu als assistent-coach naast Jacco Arends. Deze constructie moet beter werken dan het steeds inzetten van meerdere playing coaches. Put zal zich tevens bezig houden met de trainingen. De selectie van de Haarlemse club voor het nieuwe seizoen, dat van start gaat op 10 september, is hiermee in principe compleet.

Mahmoud

Eerder maakte Duinwijck al bekend dat Aram Mahmoud overstapt van het Duitse Lüdinghausen. De 24- jarige enkelspelspecialist maakte vorig jaar nog deel uit van het zogenaamde IOC vluchtelingenteam op de Olympische Spelen in Tokio. Ook Nadia Choukri, Imke en Wessel van der Aar komen aankomend seizoen uit voor Duinwijck.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen