Werkzaamheden aan ‘levensgevaarlijk’ kruispunt in Landsmeer vertraagd

Het kruispunt in Landsmeer.

Het kruispunt in Landsmeer.© Archieffoto Wim Egas

Frederique Teillers
Landsmeer

De herinrichting van het kruispunt aan de IJdoornlaan en het Zuideinde zou deze week klaar zijn, maar is vertraagd vanwege de slechte kwaliteit van een nieuwe asfaltlaag. Dat laat de gemeente Landsmeer weten via Facebook.

Het kruispunt is in Landsmeer onderwerp van gesprek. Volgens omwonenden gebeuren er regelmatig ongelukken en is het wachten tot het een keer goed mis gaat. De zichtbaarheid is slecht voor verkeer komend vanaf de snelweg en vanuit het dorp gaan de auto’s te hard.

Om het kruispunt duidelijker en veiliger te maken voor het verkeer, zijn er een aantal aanpassingen die worden gedaan als aanvulling op de herinrichting in de zomer van 2021. Een verkeersdruppel op het Zuideinde moet zorgen dat het verkeer op zijn weghelft blijft. Een drempel op de IJdoornlaan moet de snelheid verlagen en een opstelvak moet de zichtbaarheid verbeteren. De werkzaamheden waren gepland tot de ochtend van 24 juni. Omdat de aannemer de laatste asfaltlaag niet goed genoeg heeft aangebracht, wordt de kruising in de aankomende week ook een aantal nachten afgesloten. Op 27, 28 en 29 juni is het kruispunt van 23 uur tot 6 uur niet toegankelijk en moet verkeer ’s nachts via de Kanaaldijk rijden.

Lees ook: ’Bijna elke dag’ ongelukken bij kruispunt in Landsmeer. De kruising is in 2021 nog aangepakt. Wat gaat er mis?

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.