Anderhalve ton voor bedrijven in Bergen, Egmond en Schoorl voor modernisering

Drukte bij winkels in de Voorstraat in Egmond aan Zee.© Archieffoto jjfoto.nl / Jan Jong

Henk-Jan den Ouden
Bergen

De ondernemers in de gemeente Bergen kunnen samen anderhalve ton tegemoet zien van provincie en gemeente. Per kern (Bergen, Egmond, Schoorl) is 50.000 euro aan ondersteuning beschikbaar.

Dat meldt de gemeente Bergen. De provincie Noord-Holland stelt voor elke kern 25.000 euro beschikbaar als steun voor de schade die de ondernemers als gevolg van corona hebben opgelopen. Maar ook omdat het koopgedrag van consumenten is veranderd, waardoor minder in fysieke winkels wordt gekocht.

De steun is bedoeld om ’de economie weer aan te jagen en de ondernemers mee te nemen naar een bestendige toekomst’. ,,Omdat het om maatwerk gaat, wordt de ondersteuning per kern gegeven’’, meldt de gemeente Bergen, die er eenzelfde bedrag bij stort.

Samenwerking

De ondersteuning moet zorgen voor een beter draagvlak voor samenwerking tussen de ondernemers en een betere samenwerking met de gemeente, waarbij de ondernemersverenigingen een belangrijke rol spelen.

Volgens de gemeente is er in Bergen en Schoorl behoefte aan een BIZ, een Bedrijven Investerings Zone, waarin ondernemers samen investeren in kwaliteit en ontwikkeling. Egmond heeft al een BIZ.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.