Zo’n duizend tips over vermiste studente Tanja Groen

© Archieffoto.

ANP
AMSTERDAM

Bij Stichting De Gouden Tip zijn rond de duizend tips binnengekomen over de verdwijning van de uit Schagen afkomstige studente Tanja Groen bijna dertig jaar geleden. Voor de gouden tip was afgelopen jaar 1 miljoen euro uitgeloofd, maar de termijn van deze beloning stopt donderdag.

De binnengekomen tips worden allemaal bekeken door de stichting en concrete tips gaan anoniem door naar het coldcaseteam in Limburg. „Het team is momenteel nog steeds bezig met het uitrechercheren van tips”, schrijft De Gouden Tip, een initiatief van wijlen Peter R. de Vries, woensdagmiddag in een verklaring. „Het team bekijkt momenteel de laatste tips”, aldus het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. „De 1 miljoen blijft dan ook beschikbaar voor de gouden tip, totdat het coldcaseteam alle tips die tot 23 juni 2022 bij Stichting De Gouden Tip zijn binnengekomen heeft onderzocht. De stichting verwacht verder voor het einde van het jaar bekend te maken hoe dit onderzoek is afgerond.”

Lees ook: Valt na haar geboortedag (23 juni) doek in verdwijningszaak Tanja Groen?

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Ze verdween terwijl ze op haar fiets onderweg was naar haar kamer in Gronsveld, een dorpje ten zuiden van Maastricht.

Op de verjaardag van Tanja, op 23 juni 2021, startte De Vries een crowdfunding om minstens 1 miljoen euro te verzamelen. Dat lukte. Het geld zou één jaar lang beschikbaar zijn voor degene die de gouden tip leverde. Donderdag, precies een jaar na de lancering, is het jaar van Tanja Groen voorbij, aldus de stichting. „Tips die donderdag na middernacht binnenkomen, komen niet meer in aanmerking voor de beloning van 1 miljoen euro.”

Lees ook: Stripverhaal laatste strohalm in zaak Tanja Groen, Kelly de Vries: ’Mooi als we op haar verjaardag bloemen kunnen leggen op haar graf’

„Ondanks de vele media aandacht in Nederland, België en Duitsland is Tanja helaas nog niet gevonden”, aldus de stichting. „Wij beseffen dat de kans om Tanja te vinden steeds kleiner wordt, maar we zullen de hoop nooit opgeven. Tipgevers kunnen zich dan ook blijven melden bij onze stichting.”

Op dit moment werkt het coldcaseteam nog aan zo’n dertig tips, aldus het OM. „Als alle tips die zijn binnengekomen zijn onderzocht, wordt dit met de stichting kortgesloten. Ook de familie Groen wordt met enige regelmaat over de stand van zaken op de hoogte gehouden.”

Lees ook: Tanja Groen is bekender dan ooit en toch nog net zo spoorloos als in 1993. Wat gebeurde er afgelopen jaar rond het bijna drie decennia geleden verdwenen meisje?

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.