Jongen rende midden in de nacht weg uit een zorginstelling in Heerhugowaard, anderhalve maand later is hij nog steeds vermist

Van onze verslaggever
Heerhugowaard

Een 15-jarige jongen is nog steeds vermist. Hij verdween op 3 mei uit een zorginstelling in Heerhugowaard.

De jongen rende rond middernacht zelf de zorginstelling uit. Dat meldt de politie, die naar de jongen op zoek is. Eerder deed de politie ook al een een korte oproep in de hoop op getuigen of andere informatie over de vermissing.

De jongen woont in de zorginstelling en heeft verder geen directe familie in Nederland. De politie onderzoekt de vermissing en er zijn meerdere sporen en tips nagetrokken. Ondanks de tips en het onderzoek, is de jongen echter nog niet terecht.

Contact

Hoewel hij meerdere keren contact heeft gehad met anderen via sociale media, zei hij daarbij niks over zijn verblijfsplaats. Wel zijn er aanwijzingen, die de politie nu naar buiten heeft gebracht. Mogelijk is hij op 3 mei ingestapt in een auto die hem kort daarvoor bij de zorginstelling zou hebben afgezet na een bezoek.

Daarnaast zijn er vermoedens dat hij in Amsterdam is geweest. Een taxichauffeur, die de jongen op 18 mei in Sloterdijk zou hebben afgezet, vond zijn telefoon. De telefoon is daarentegen niet aan de politie gegeven en de getuige heeft zich ook nog niet bij het onderzoeksteam gemeld.

Na de eerdere oproep van de politie zijn meerdere tips over de mogelijke verblijfplaatsen genoemd. Zo zou hij ook in Den Helder zijn gezien.

De politie doet een oproep aan de jongen om zich te melden, zodat ze weten dat hij veilig is. Andere informatie is ook welkom. Contact opnemen met de politie kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.