Meisje komt onder auto terecht in Wervershoof: zwaargewond met traumaheli naar ziekenhuis gebracht

© GLOCALmedia

1 / 5
Internetredactie
Wervershoof

Een meisje op een fiets is dinsdagmiddag in botsing gekomen met een personenauto op de Zeedijk in Wervershoof, ter hoogte Pastoor van Santestraat. Het jonge slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht door de traumahelikopter.

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur. Het meisje wilde vermoedelijk met haar fiets de weg ter hoogte van het zebrapad oversteken, toen ze hard werd aangereden door de auto. Volgens getuigen zou het meisje onder de auto terecht zijn gekomen en is de auto 20 meter verderop tot stilstand gekomen.

Lees ook: Ongeval met scholiere die twintig meter door auto werd meegesleurd slaat in als een bom in het dorp: ’Dit was zo erg’, vertelt ooggetuige

(Tekst gaat door onder de foto)

© GLOCALmedia

Meerdere brandweerwagens, ambulances en het traumateam kwamen ter plaatse om het zwaargewonde meisje eerste hulp te verlenen, waarna ze is ingeladen in de traumahelikopter en naar Amsterdam is overgracht.

(Tekst gaat door onder de foto)

© GLOCALmedia

Vanwege het ongeval was de weg volledig afgesloten voor onderzoek door de Verkeersongevallenanalyse (VOA). Omdat er een school op de hoek zit, waren meerdere schoolkinderen getuigen van het ongeval.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen