Vrouwenploeg van SDO uit Bussum promoveert zonder de finale te spelen naar de hoofdklasse

De feestvreugde bij SDO was groot na winst in de halve finale. Inmiddels is duidelijk dat het team zelfs promoveert.© Foto SDO

Pjotr Pos
Bussum

Alles stond bij SDO in het teken van het spelen van een finale tegen De Tukkers. Inzet was een plaats in de hoofdklasse. Maar door het terugtrekken van ’t Zand is een extra plek in die klasse vrijgekomen waardoor de finale zondag niet gespeeld wordt.

De KNVB liet dinsdagmiddag aan de finalisten weten dat hun eindstrijd niet meer gespeeld hoefde te worden na het terugtrekken van ’t Zand, dat jarenlang in de hoofdklasse speelde. Zowel SDO als De Tukkers maken nu de stap omhoog.

„Ik had eigenlijk ’s middags een voorbereidende cursus. Tegenwoordig krijg ik appjes op mijn horloge binnen. Dus zeg ik: sorry, ik hoor net dat we gepromoveerd zijn. Ik word helemaal platgebombardeerd. Ik miste dat eerste cursusdeel. Nu stroom ik pas bij de volgende cursus écht in.” Zo beschrijft trainer Richard Buisman het moment van bevestiging van promotie.

Een voor een druppelden de speelsters dinsdagavond binnen op De Kuil. De ingeplande training kon immers niet meer worden afgezegd. Iedereen kwam binnen met een grote glimlach op hun gezicht. „Woehoe, trainer! Gefeliciteerd!” Maar ook het ongeloof kwam vooral naar voren. „Konden ze dat niet zondag na de wedstrijd pas zeggen? Dan hadden we samen groot feest gehad”, merkte Larissa Verbeek op. „Nu hebben we twee keer feest”, lachte Buisman. Er was ook een megafoon gevonden. ’Hoempa hoempa hoempa te te te’ kon natuurlijk niet uitblijven. Het zou de meest relaxte training van het seizoen worden en bovenal een borrel ter gelegenheid van de promotie.

Getagd op Instagram

Buisman en teammanager Edwin Veen wisten maandagavond al dat ze mogelijk niet meer hoefden te spelen. „Edwin had contact met De Tukkers over een locatie op neutraal terrein. We zouden bij VVOG in Harderwijk gaan spelen. Hij hoorde al over het mogelijke terugtrekken van ’t Zand. Ze konden het aanvankelijk woensdag pas bevestigen. Maar bij die appjes van dinsdagmiddag zat al snel de bevestiging. Vóórdat de groep het wist, want Edwin wilde het nog even stil houden. Dus ik bel Edwin meteen op: ’Als je het bericht aan de meiden zelf wilt vertellen moet je het nú doen, want we zijn op Instagram al getagd door De Tukkers met de gezamenlijke promotie’. We waren gelukkig op tijd.”

Door twee keer te winnen en dus onder meer hoofdklasser Buitenveldert eruit te knikkeren, hebben ze de promotie zelf verdiend. Buisman: „We hebben inderdaad het lekkerste toetje gekregen.”

Zo is het toch nog een mooie seizoensafsluiting voor de Bussumse club, na de eerdere teleurstelling over de degradatie van de mannen. „We zijn door het dolle heen”, zei technisch commissielid Ap Hartog. ,,Het bestuur en de technische commissie zijn onwijs trots op de eerste keer hoofdklasse voor de dames.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen