Prijsstijgingen als gevolg van de oorlog zouden bouwbedrijf hebben genekt. Doorstart van Gevelconcept is niet aan de orde

Casper Duin
’t Veld

Het in mei failliet verklaarde Gevelconcept BV uit ’t Veld leed al jaren verlies. Een doorstart van het bouwbedrijf is niet aan de orde.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator A. Ouhris. De onderneming aan de Leijerpolderweg vroeg medio mei zelf het bankroet aan. Volgens de bestuurders van de onderneming nekten enorme prijsstijgingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne het bedrijf. Daardoor kwamen de marges voor lopende opdrachten zwaar onder druk te staan. Bovendien werden toekomstige opdrachten vanwege de opgelopen prijzen opgeschort. Dat drukte zwaar op de financiële positie van Gevelconcept dat na overleg met de bank besloot het faillissement aan te vragen.

Volgens de cijfers in de rapportage van de curator schreef het bouwbedrijf dat zich bezig hield in gevelconstructies al jaren rode cijfers. Sinds 2019 leed de onderneming jaarlijks ruim tweehonderdduizend euro verlies. Bij Gevelconcept werkten gemiddeld 24 personeelsleden. Een aantal van hen is al snel elders in dienst getreden.

Op het moment van het faillissement liepen er nog projecten voor drie verschillende opdrachtgevers. Bij de twee grootste opdrachtgevers zijn de werkzaamheden niet voortgezet. Voor één opdrachtgever is op één project nog twee weken doorgewerkt om zo een warme overdracht te verzorgen. De curator acht de kans op een doorstart op dit moment klein.

Lees ook: Weer een bouwbedrijf failliet door stijgende prijzen; 20 werknemers van Gevelconcept uit 't Veld staan op straat

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.