Hij kwam binnen als rechtsbuiten, maar brak door als rechtsback. Achraf Douiri houdt er een contractverlenging aan over bij FC Volendam

Achraf Douiri maakte bij FC Volendam een transformatie door van rechtsbuiten naar rechtsback. Het levert hem een contractverlenging op.© Foto Orange Pictures

Vincent Schot
Volendam

FC Volendam heeft Achraf Douiri langer aan zich gebonden. De Amsterdammer lag nog vast tot 2023, maar dit is nu met een jaar verlengd én met een optie voor nog een extra seizoen.

Douiri brak door in het seizoen waarin FC Volendam promoveerde naar de eredivisie, maar niet op de positie waarop hij een seizoen eerder nog speelde voor de amateurs van IJsselmeervogels. ,,Achraf kwam binnen als buitenspeler, een echte trukendoos, maar wij zagen nóg meer potentie in hem als aanvallend ingestelde rechtsback’’, zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen op de site van de club.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Achraf Douiri (links) viert één van zijn twee treffers voor FC Volendam met Dean James.© Foto Orange Pictures

Douiri zijn omscholing tot rechtsback kwam in een stroomversnelling terecht toen Denso Kasius FC Volendam verruilde voor het Italiaanse Bologna. ,,Het mooiste was geweest als hij zich in de luwte op die positie had kunnen ontwikkelen. Nu moet het allemaal wat sneller’’, zei Jonk begin februari in deze krant over de vervroegde verhuizing van Douiri van de voorste naar de achterste linie.

Lees ook: ’Zie je dat ik al denk als een verdediger?’ Vleugelspits Achraf Douiri moet Denso Kasius bij FC Volendam opvolgen als rechtsback

Het pakte goed uit. Douiri kwam in totaal tot elf wedstrijden. Hierin was hij twee keer trefzeker. In maart stagneerde de ontwikkeling van de Amsterdammer met Marokkaanse roots even als gevolg van een blessure.

Meters maken

FC Volendam ziet nog veel groeimogelijkheden in Douiri en dus legde de club hem langer vast. ,,Wij denken dat het nu vooral gaat om veel meters maken en steeds beter situaties gaan herkennen. Dat is de basis van het verdedigen, en daar bovenop kan en mag Achraf nog steeds zijn trukendoos opengooien zodra hij het vijandelijke doel nadert’’, aldus Van Leeuwen.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen