Menno zocht wat hij miste bij een sekswerker en verloor zijn hart | Over Liefde

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer zoekt verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Van het ene op het andere moment hoorde Menno niks meer van haar.

De liefde had hij, maar de seks niet meer. Menno zocht wat hij miste bij een sekswerker en verloor zijn hart. „Mijn vrouw en ik hebben een goede relatie. We zijn al 25 jaar samen en zijn elkaar in de loop der jaren steeds beter aan gaan voelen. Ik geef toe, wel zo goed dat we eigenlijk meer broer en zus zijn geworden. En zoals dat hoort bij zo’n relatie hebben we dus ook geen seks. Vroeger wel natuurlijk, al was het nooit heel spetterend. In de loop der jaren werd het minder en nu is het eigenlijk helemaal verdwenen. Knuffelen doen we wel, maar voor haar is seks nou eenmaal een van de minder belangrijke dingen in een huwelijk.

Eigenlijk ging dit jaren goed, maar nu ik ouder word, merk ik dat de behoefte bij mij juist groeit. Het is net of ik alles eruit wil halen dat erin zit, voordat het te laat is. Of zoiets. Eerlijk gezegd kan ik het zelf ook niet goed verklaren. Ik heb daarover met mijn vrouw gepraat, maar het leverde niet op wat ik hoopte. ’Nee hoor’, zei ze. ’Ik ga niet iets doen waar ik geen zin in heb.’ En daarmee was de kous af.

De drang naar seks bleef. Een aantal jaar geleden ben ik daarom stiekem gaan neuzen op sites waar sekswerkers zich aanbieden. Ik heb een voorkeur voor Aziatische, slanke vrouwen, eigenlijk precies zoals mijn vrouw. Na weken rondzwerven besloot ik het erop te wagen. Je krijgt immers meer spijt van de dingen die je niet deed, dan dingen die je wel deed. Maar de uiteindelijke afspraak viel ontzettend tegen. Ik was nerveus, zij snel en vakkundig en een desillusie later stond ik weer buiten.

Daarna heb ik het een tijdje gelaten voor wat het was, maar op een zeker moment begon ik toch weer te zoeken. Een vrouw die bij een sekshuis in België werkte, sprak me erg aan. Ik moest er ver voor rijden, maar ik ging ervoor en meteen toen ik haar ontmoette was ik verkocht. Wat een leuke, lieve, sprankelende persoonlijkheid. En de seks… De seks was ronduit fantastisch. Precies zoals ik het altijd in mijn gedachten had gehad. Ik vertrok met spijt in mijn hart, maar niet voordat ik een nieuwe afspraak had gemaakt. Twee weken later zou ik haar weer zien. Het leken wel twee maanden, zo tergend langzaam gingen de dagen om. Dat verbaasde me. ’Ben ik verliefd?’, vroeg ik me af. Dat kon toch niet? Ik had haar maar een uur ’vleselijk’ meegemaakt?

De tweede keer dat ik haar zag, had ik vlinders in mijn buik. Natuurlijk ontmoette ze heel veel andere mannen, maar toch bespeurde ik ook bij haar iets meer. Dat bleek wel toen onze ontmoeting niet één maar drie uur zou duren. Opnieuw was de seks onvergetelijk, maar we hebben ook heel veel gepraat en in elkaars armen gelegen. Toen ik wegging was ik hevig verliefd.

Twee dagen later ging ze op vakantie naar Las Vegas. Bijna iedere dag stuurde ze foto’s, iets wat ze niet bij andere klanten deed. En direct na haar terugkomst, spraken we weer af. Een hele dag deze keer en daarna nog drie keer in korte tijd. Tussen de afspraken door appten we dagelijks. Hartjes, kusjes, lieve woordjes. We waren hevig verliefd.

Maar op een dag hoorde ik plotseling niks meer. De volgende dag ook niet en de dag daarna evenmin. Ik heb haar nog een paar keer geappt en gevraagd of ze alsjeblieft wilde reageren, maar er kwam niks. Ik ben langsgegaan bij het sekshuis is België, die mij uiteraard geen informatie wilde verschaffen, ik heb nog een dag rondgereden in de buurt, ik heb haar gezocht op sites en ik heb oproepen geplaatst. Niks. Ze lijkt uit het wereldje en van de aardbodem verdwenen.

Het is nu twee jaar geleden en ik denk nog elke dag aan haar. Iedere dag vraag ik me af hoe ik weer in contact kan komen. We hadden telefoonnummers, meer niet. Geen achternamen, geen adres. Misschien jaag ik een mythe na. Misschien heb ik het geromantiseerd. Maar toch. Ik hoop zo haar weer vast te mogen houden. Ik kan niet wachten tot ik haar weer zie.”

Lees hier meer Over Liefde

Wil jij ook (anoniem) geïnterviewd worden Over Liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.