HSV weet unieke kans niet te verzilveren. Ploeg uit Heiloo struikelt in de verlenging van de finale over de laatste horde

Terwijl IVV feest viert, baalt Max Dekker flink. Siem Karels steekt zijn teamgenoot de helpende hand toe.

Terwijl IVV feest viert, baalt Max Dekker flink. Siem Karels steekt zijn teamgenoot de helpende hand toe.© Foto Martin de Haan

Robin Kaandorp
Heemskerk

Het is HSV niet gelukt om clubhistorie te schrijven. De Heilooërs struikelden in de verlenging over de laatste horde, IVV. Het werd na een boeiend gevecht 1-2.

Het is het karakteristieke plaatje na afloop van een finale. Vreugde aan de ene kant, grote teleurstelling aan de andere. HSV was er een paar keer dichtbij, maar na de treffer van invaller Stefan Baars wist het elftal van trainer Mark Kranendonk zich niet meer op te richten en zal het met een verjongd team na de zomer opnieuw aantreden in de tweede klasse.

Want voor flink wat spelers was dit het afscheid. ,,Dit was voor HSV een unieke kans. Dus dat doet wel even zeer”, stelde Tim van Hekken. De aanvaller sleurde er weer als vanouds op los, waarna hij na ruim een uur werd afgelost door Ruben Bugter. ,,Ik heb alles gegeven, maar het lichaam is inmiddels wel een beetje op”, blikte de 36-jarige terug. ,,Ik ben onlangs vader geworden van de derde en door gebrek aan slaap liepen mijn benen helemaal vol. Het is voor mij nu ook wel mooi geweest, maar ik had heel graag afscheid genomen met een sportief hoogtepunt.”

Mogelijkheden waren er zeker op het fraaie hoofdveld van ADO’20. Onder andere voor Van Hekken zelf, die in de eerste helft op doelman Mitchel Dijkstra stuitte. De formatie uit Landsmeer, die ondanks een prima seizoen (het miste de titel in 2B op doelsaldo) tussendoor van trainer wisselde, was de beter voetballende ploeg en kwam via een kopbal van Dylan van Os op voorsprong.

Na rust schakelden de Heilooërs een tandje bij. Van Hekken was nog even lastig voor de IVV-verdedigers. Een rol die daarna vooral werd overgenomen door een andere speler die HSV gaat verlaten, Max Dekker. Hoewel IVV een of twee keer gevaarlijk was uit een uitbraak, domineerde HSV de tweede helft. Dekker schoot echter in het zijnet en Bugter raakte de paal. De ploeg leek te weinig tijd over te hebben om een verlenging uit het vuur te slepen. Dekker, die tegen Vios ook al een belangrijke rol speelde, bleef echter een luis in de pels van zijn directe opponent Alex Treuren. Die vloerde hem in de slotminuut in de zestien meter. Scheidsrechter Broekhuizen wilde eerst de bal nog naast het strafschopgebied leggen, maar werd overruled door de grensrechter.

Steef Kaandorp bleef daarna vanaf de strafschopstip koelbloedig en maakte de 1-1. IVV was flink aangeslagen en het leek even of HSV erop en erover zou gaan. Scott Metzelaar en Bugter stuitten achter elkaar op de vuisten van Dijkstra en ook invallers Siem Karels en Boris Hilferink wisten de kansen niet te verzilveren. In de tweede helft van de verlenging raakte de pijp een beetje leeg en was het een invaller aan de andere kant die de held van IVV werd.

Dekker baalde zichtbaar lang na van het verlies. De aanvaller vertrekt naar SDZ in zijn woonplaats Amsterdam. ,,Ik had graag bij deze groep gebleven, maar logistiek is het wel een dingetje. We hadden zeker penalty’s verdiend vond ik. Dat was beter geweest. Er waren periodes waarin we niet echt druk op IVV wisten te zetten, maar aan de andere kant hebben we daar veel tegenover gezet. Dus echt balen. Nu ben ik het aan de jongens verplicht dat we volgend jaar met SDZ wel van deze ploeg winnen in de eerste klasse.”

Van Hekken en nog enkele andere meer ervaren spelers gaan verder in een vriendenteam. ,,Ik had het de jonge jongens zo gegund om de eerste klasse te mogen ervaren. Dit zal nog wel even moeten slijten de komende dagen.”

voetbal nacompetitie 1e/2e klasse

HSVIVV1-2

38. Van Os 0-1, 90. Kaandorp 1-1 (pen), 105. S. Baars 1-2.

HSV: De Vries; Kaandorp, G.Groot, Apeldoorn, Van der Flier, Sombroek, Metzelaar (105. Vogel), Stam (92. Hilferink), De Boer (59. Dekker), Schilder (59. Karels), Van Hekken (65. Bugter).

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen