Gooise doelman Joël Drommel krijgt mogelijk zware concurrentie: PSV wil Argentijn met indrukwekkende cijfers

Joël Drommel.

Joël Drommel.© Foto ANP

Jeroen Kapteijns
Eindhoven

Walter Benitez is de man die bij PSV voor stabiliteit en rust onder de lat moet gaan zorgen. Een bron in Frankrijk heeft bevestigd dat PSV druk doende is om de 29-jarige Argentijnse doelman, die transfervrij is vertrokken bij OGC Nice, te contracteren. De 1,91 meter lange Benitez heeft bij OGC Nice een sterk seizoen achter de rug en hield veertien keer de nul, het meest van alle keepers in de Franse Ligue 1.

Benitez is geen goedkope optie. Een doelman met zijn status heeft over belangstelling niet te klagen en PSV zal qua salaris ver moeten gaan om de transfervrije goalie te contracteren. De Eindhovense club heeft de afgelopen jaren laten zien het salarishuis flexibel te hanteren en voor exceptionele spelers bovengemiddelde salarissen neer te willen tellen. Zo is het een publiek geheim dat Mario Götze circa drie miljoen euro opstreek bij PSV, terwijl ook Eran Zahavi naar verluidt 2,5 miljoen euro verdiende.

PSV creëerde inmiddels ruimte in het salarishuis om nieuwe goedbetaalde toppers binnen te kunnen halen. Zahavi is vertrokken en datzelfde geldt voor Armindo Bruma, Yvon Mvogo, Maxi Romero (zijn overgang naar Racing Club moet nog wel worden afgerond) en Ryan Thomas. Bovendien ziet het er naar uit dat ook grootverdiener Götze de club verlaat. De Duitser staat in de belangstelling van Benfica, Eintracht Frankfurt en Inter Miami uit de Verenigde Staten.

Rust

PSV hoopt met het aantrekken van Benitez eindelijk weer rust op het keepersfront te krijgen. Het gerommel begon toen toenmalig PSV-trainer Mark van Bommel in zijn tweede seizoen begon te twijfelen aan doelman Jeroen Zoet, toen die een mindere fase kende. Daarna verdedigden Lars Unnerstall, Mvogo en de vorige zomer voor 3,5 miljoen euro aangetrokken Joël Drommel het doel, maar zij wisten geen van allen uit te groeien tot een onomstreden eerste doelman.

Waterman

Drommel, de doelman uit Bussum die nog tot medio 2026 vastligt, moet met Benitez de strijd aangaan voor de rol van eerste doelman. Om het keepersbestand in de breedte te versterken heeft PSV de 38-jarige Boy Waterman, die in het seizoen 2012-2013 al in Eindhoven keepte, teruggehaald. De routinier komt transfervrij over van OFI Kreta en tekent voor één jaar. Waterman is er maandag bij de eerste training van het nieuwe seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooy al bij.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen