Irene Schouten getrouwd, en iedereen mag meegenieten: schaatskampioene deelt beelden op social media

© Roxan Fotografie

© Roxan Fotografie

1 / 2
Van onze verslaggever
Hoogkarspel

Schaatsster Irene Schouten heeft haar jawoord gegeven aan grote liefde Dirkjan Mak. De drievoudig olympisch kampioene deelde fragmenten van de grote dag op Instagram. „Just Married”, schrijft ze erbij.

De huwelijksvoltrekking van Irene en Dirkjan, die vijf jaar geleden een relatie kregen, vond plaats in Blokker. Het stel woont samen in Hoogkarspel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de zomer van 2020 vroeg Dirkjan zijn schaatskampioene ten huwelijk. Aan City vertelde Irene destijds dat haar kersverse echtgenoot op één knie ging bij hun geheime plek aan het IJsselmeer. „Hij vroeg op een maandagavond of we even gingen zwemmen. Dat vond ik vreemd, want het was helemaal geen mooi weer. Toen vroeg hij me daar.”

De 29-jarige Irene Schouten kan terugkijken op een meer dan succesvol schaatsseizoen. Zo won ze tijdens de Olympische Winterspelen goud op de 3000 meter en de 5000 meter, beide in een nieuwe olympisch record, en wist ze bovendien als eerste te eindigen bij de massastart. Ook pakte ze begin maart in het Noorse Hamar de wereldtitel allround.

Twee weken geleden werd de schaatster door mannenblad FHM uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van Nederland.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen