RCH weet weer tweemaal te winnen van Quick

Theo Plasschaert
Heemstede

RCH Memorie Sieraden kende een goede start in de vervolgcompetitie Onderste-5. De Heemstedenaren versloegen Quick Amersfoort met 1-7 en 6-3, maar gingen in de laatste ontmoeting redelijk kansloos onderuit met 9-4.

Het was voor RCH een rommelige week. Een tweetal basisspelers testte positief op corona en een aantal anderen had klachten. Na overleg met de KNBSB bleek dat de donderdagwedstrijd niet uitgesteld kon worden. Vlak voor het begin van het duel in Heemstede was er andere stress toen de beoogde startend werper Sven van de Sanden aangaf door een opspelende armblessure niet te kunnen spelen. Daarom kreeg Finn Kragt een kwartier voor het begin het sein om in te vallen. ,,Het was zeer onverwacht. Ik was natuurlijk niet warm, heb me snel omgekleed en zo goed als mogelijk nog een warming-up gedaan.

Het werd desondanks een supergoed optreden dat maar liefst acht volle innings lang ging duren en de prima cijfers 8-3-1-0 opleverde met 105 gegooide ballen.

De 18-jarige student aan de Johan Cruyff academie komt meestal pas ergens halverwege op de heuvel als reliever maar genoot met volle teugen. ,,Behalve de mooie cijfers vind ik altijd een goed meetpunt hoeveel knuppels mijn tegenstanders letterlijk stuk slaan op mijn worpen. Het waren er ditmaal maar liefst vijf, dus flink wat brandhout voor de houtkachels in Amersfoort. De coach haalde mij er toen af en ik had de wedstrijd eigenlijk ook wel willen afmaken want ik voelde met mijn ’rubberen arm’ nauwelijks vermoeidheid.”

Kragt kwam dit seizoen over van Amsterdam twee en wilde per se in de hoofdklasse ballen. Bij Amsterdam waar ook zijn oudere broer Naut speelt zijn die kansen minder groot dan bij RCH. Opvallend is dat zijn broer al speelde in allerlei nationale selecties maar dat de keuzeheren Finn tot nog toe niet hebben zien staan.

RCH kwam zaterdag heel simpel op een riante 5-0 voorsprong door een zwak begin van de Amersfoortse werper die strooide met wijdballen. Tot de slotfase toonde het scorebord nog één nieuw Heemsteeds punt. Het werd uiteindelijk nog even nagelbijten in de Heemsteedse dugout. Quick scoorde in de negende slagbeurt zomaar drie punten toen closer Lars Werkman door het ijs zakte, de honken bezet bleven en zijn opvolger Joel Martis met de nodig moeite veilig de eindstreep haalde.

In Amersfoort koos waarnemend hoofdcoach Marco Wels zondag vanwege ziekte van de beoogde startende pitcher eerst voor de Australiër Lochlan Southee. Dat ging in drie innings niet echt super, waarna eerst Calvin Andringa en later korte stop Jesse Aussems als noodgreep het van hem overnamen. Maar de nederlaag viel niet meer af te wenden.

DSS/Kinheim versloeg hekkensluiter Storks Den Haag met 1-12 en 20-9 maar verloor zondag met 10-1.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen