Gemiste strafschop in blessuretijd doet Westzaan pijn, ploeg blijft vierdeklasser

De spelers van Westzaan verlaten teleurgesteld het veld.

De spelers van Westzaan verlaten teleurgesteld het veld.© Foto Ronald Goedheer

Albert Bronk
Zaandam

De klap kwam hard aan bij de voetballers van Westzaan. Mede omdat Oskar Wit in blessuretijd een strafschop miste verloor de ploeg van trainer Arjen Zwaan op het veld van Hercules Zaandam met 2-3 van Ankaraspor en greep het naast promotie naar de derde klasse.

Bij rust leek Westzaan nog op rozen te zitten. De ploeg leidde dankzij treffers van Coen Kars en Niels Neelen met 2-1 en die voorsprong stak schril af tegen het niveauverschil dat in de eerste helft te zien was.

In de openingsfase ging Westzaan aanvankelijk op dezelfde voet door. De ploeg verzuimde echter om de mogelijkheden te benutten. En toen Ercin Senel na bijna een uur voetballen de gelijkmaker zakte het niveau van het team van Zwaan aanzienlijk. Westzaan speelde stroever en leed vaak balverlies. Een kwartier voor tijd kwam Oskar Wit in het veld. De licht geblesseerde Kars nam plaats in de dugout. Na te slap ingrijpen van de Westzaanse achterhoede scoorde de snelle spits Doganay Goc zijn tweede treffer van de middag.

Westzaan zette nog wel een offensief in, maar in die poging ontbrak het aan scherpte en overtuiging. Toch leek de Zaanse ploeg in blessuretijd nog een verlenging af te dwingen, toen de scheidsrechter naar de stip wees na een overtrding. Wit nam plaats achter de bal en het was even muisstil op het drukke complex van gastheer Hercules. De inzet van Wit was echter te zacht en ook de rebound werd niet benut. Enkele seconden later klonk het eindsignaal en was duidelijk dat Westzaan volgend seizoen opnieuw uitkomt in de vierde klasse. ,,We waren er heel dicht bij’’, zuchtte Zwaan, die overstapt naar WSV’30.

,,We zijn op een hele nare manier ten onder gegaan. Ankaraspor heeft het spel slim gespeeld. Ik had liever op een andere manier afscheid genomen, na drie mooie jaren. Als team staan we er, mijn opvolger Pieter van Netten gaat hier een mooie tijd beleven. Deze club leeft in Westzaan, dat was vandaag weer prettig om te beleven. Volle supportersbussen richting Hercules, grote klasse.’’

Serkan Yapici de trainer van Ankaraspor had waardering voor Westzaan. ,,In de eerste helft waren wij de mindere. Ik snap wel dat Westzaan bij rust dacht dat de overwinning al min of meer vast stond. Maar wij zijn sterk teruggekomen.’’

Westzaan: Wigman, De Vries, Pasma, Grondman, Winnubst, Hagemeijer, Kars (72.Wit), Vreugdenhill, Oostweegel, Neelen, De Lange.

nacompetitie zondag

derde/vierde klasse

WestzaanAnkaraspor2-3

26. Kars 1-0, 28. Goc 1-1, 39. Neelen 2-1. 59. Senel 2-2, 79. Goc. 2-3.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen