Dorpskwis Wervershoof breekt alle records. Vragen over geschiedenis, dialect en sportgebeurtenissen. Bakker levert speciale tompouces en burgers

De bakker heeft speciale ’Quiztompouces’ bereid, de slager komt met ’Quizburgers’.

De bakker heeft speciale ’Quiztompouces’ bereid, de slager komt met ’Quizburgers’.© Foto aangeleverd

Coen van de Luytgaarden
Wervershoof

De dorpskwis Wervershoof breekt dit jaar alle records. Er staan 27 teams klaar, 334 deelnemers lopen zich warm voor het spektakel.

De Dorpskwis begint zaterdagmiddag 17 uur bij Het Café met de uitreiking van het grote Kwisboek dat vol opdrachten staat. Die spelen zich af op strategische plaatsen in het dorp en behandelen verschillende onderwerpen. Zo gaat het over de geschiedenis van Wervershoof, sport en spel, het West-Friese dialect en nog veel meer onderwerpen van lokale betekenis.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het Kwisboek staat bol van opdrachten die op locatie moeten worden uitgevoerd.

Het Kwisboek staat bol van opdrachten die op locatie moeten worden uitgevoerd.© Foto aangeleverd

De organisatie is er volgens Loek Boon maandenlang mee bezig geweest. ,,Dit is echt uniek om mee te maken en het leeft hier ontzettend. Het is geen spelletje waarbij deelnemers passief aan een tafel zitten. Maar ze moeten actief aan de slag op verschillende plekken in het dorp. Dat maakt dit zo aantrekkelijk en spannend om mee te doen.’’

Dat het onder de dorpsbewoners leeft, moge duidelijk zijn. De lokale bakker heeft speciaal voor deze gelegenheid ’Kwistompouces’ vervaardigd en de slager heeft op zijn beurt ’Kwisburgers’ in de aanbieding.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Dorpskwis wordt al maanden van tevoren aangekondigd.

De Dorpskwis wordt al maanden van tevoren aangekondigd.© Foto aangeleverd

De antwoorden van de Dorpskwis moeten om 23 uur worden ingeleverd in Het Café waar de traditionele nazit plaatsheeft. Bij die gelegenheid is er ook alle ruimte onderling van gedachte te wisselen over de uitslagen. En daar wordt volgens Loek Boon ook driftig gebruik van gemaakt.

Meer info op: www.dorpskwiswervershoof.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen