Open dag bij Stadsbedrijf Dijk en Waard met demonstraties

Gladheidsbestrijding is een van de taken van het Stadsbedrijf.© Archieffoto: ANP

Van onze verslaggever
Heerhugowaard

Het Stadsbedrijf van Dijk en Waard houdt op zaterdag 2 juli een open dag op het terrein aan de Beukenlaan 25 in Heerhugowaard. Inwoners krijgen die dag te zien hoe er gewerkt wordt op de afvalscheidingsstations en wat de buitendienst doet om de gemeente schoon te houden.

Medewerkers vertellen over alle activiteiten van het Stadsbedrijf. Van afvalinzameling, reiniging, groenvoorziening, onderhoud aan speelplaatsen en begraafplaatsen en het maaibeleid tot openbare verlichting, infrastructuur, gladheidsbestrijding en rioolontstopping.

Ze geven antwoord op de vraag hoe er van afval nieuwe grondstoffen worden gemaakt en hoe het riool wordt geïnspecteerd. Daarnaast leggen ze uit hoe de gemeente ecologisch beheer toepast op bermen en taluds om de variatie in flora en fauna te behouden en de biodiversiteit te vergroten.

Tijdens de open dagen is het uitgebreide wagenpark en het handgereedschap te bekijken. Ook worden er gedurende de dag verschillende demonstraties gegeven. De open dag duurt van 10 tot 15 uur. Het afvalscheidingsstation is gewoon open voor inwoners die hun afval weg willen brengen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.