Daniël Schermer schiet IVV in blessuretijd van verlenging naar finale nacompetitie

IVV viert feest en Theole treurt.© Foto Erik Rietman

Landsmeer

Dankzij een benutte strafschop in de blessuretijd van de verlenging heeft IVV zich ten koste van Theole geplaatst voor de finale van de nacompetitie om een plek in de eerste klasse: 1-0. Daarin is HSV de tegenstander. De ploeg uit Heiloo won in Warmenhuizen met 0-2 van Vios.

De strafschop, die werd gegeven voor hands, leidde tot felle protesten bij de gasten. Daniël Schermer liet zich niet afleiden en schoot de bal feilloos binnen.

Terwijl de spelers van Theole woedend de kleedkamer opzochten stapte IVV-trainer Frans Schuitemaker met een tevreden gevoel van het veld. Zijn ploeg had zich van haar beste kant laten zien, stelde hij. ,,De spelers hebben vandaag veel werklust en karakter laten zien.’’

Gelukje

Schuitemaker maakte zich na honderdtwintig minuten voetballen, net als iedereen die zich rond het Landsmeerse veld had verzameld, op voor de penaltyserie, toen Vrouwe Fortuna de thuisploeg de helpende hand toestak. Al vond de trainer wel dat Theole de pech enigszins over zichzelf had afgeroepen. ,,Als een ploeg zich in de laatste minuten van een wedstrijd zo terugtrekt als deze tegenstander, dan neemt dat team het risico dat een verdwaalde bal ongelukkig valt. Zoals in dit geval op een hand.’’

IVV, dat zelf als tweede eindigde in de tweede klasse B, treft in HSV de ploeg die derde eindigde in de tweede klasse A. De Heilooërs waren in Warmenhuizen speltechnisch de mindere van Vios, maar toonden zich trefzekerder dan de thuisploeg. De eindstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld. De locatie wordt vrijdag bekend.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen