’VeVa Marcheert’: Ook in Hoorn jeugdig eerbetoon voor militairen toen en nu

Eric Molenaar
Hoorn

’Geef acht!’, ’Voorwaarts, mars!’, ’Op de plaats, rust!’. Een groep studenten die een vooropleiding volgen voor een functievervulling bij Defensie marcheerde vrijdag door het centrum van Hoorn. Studenten uit Amsterdam, die meededen aan de actie ’VeVa marcheert’.

Het betrof ruim vijftig studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) aan het MBO College Zuidoost, die zich daar voorbereiden op een loopbaan bij defensie. Met de mars, waaraan vrijdag bijna 2000 studenten van zestien verschillende scholen in het hele land meededen, eerden zij militairen van toen en nu. Ook vroegen ze aandacht voor de Veteranendag, volgende week.

(Tekst gaat door onder de foto)

In Hoorn, waar zij bloemen legden voor het monument bij de Grote Kerk en bij het Veteranenmonument op het Oostereiland werden toegesproken, werd dat onderstreept door sergeant-majoor Van Velsen, een van de militaire instructeurs van het Amsterdamse college. Hij wees erop dat hier veiligheid heerst, maar dat in Oekraïne dagelijks wordt gevochten door leeftijdsgenoten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen