Brand bij recyclebedrijf voor schoenen in Wieringerwerf: 50 omwonenden elders ondergebracht

© Glocal Media

© Glocal Media

1 / 4
Internetredactie
WIERINGERWERF

Bij het bedrijf FastFeetGrinded in Wieringerwerf is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken. Vijftig omwonenden zijn elders ondergebracht. Niemand raakte gewond.

De brand brak rond 0.45 uur uit. Het bedrijf FastFeetGrinded, gevestigd op het industrieterrein De Stek, recyclet oude schoenen. Het vuur woedde in de opslaglocatie. Het smeulende rubber van de schoenen zorgde voor een forse rookontwikkeling.

Zo’n 50 Polen, die in een aangrenzende verblijfplaats sliepen, zijn uit voorzorg geëvacueerd. Ze zijn ondergebracht in nabijgelegen verblijfslocaties, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

De brandweer schaalde op naar 'zeer grote brand'. Zeker vier brandweervoertuigen rukten uit. De blusploegen wisten de brandhaard snel te bedwingen. De naastgelegen N240 werd afgesloten voor al het verkeer.

In eerste instantie meldde de veiligheidsregio dat kringloopwinkel RataPlan aan de Medemblikkerweg in brand zou staan, maar later werd duidelijk dat het ging om het naastgelegen schoenverwerkingsbedrijf. Rond 02.35 uur was de brand onder controle. Het nablussen nam de nodige tijd in beslag.

De veiligheidsregio verwacht dat de geëvacueerden in de ochtend kunnen terugkeren.

© Glocal Media

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.