Oostzaanse handbalster Jill Kooij verruilt Bundesliga voor VOC in Amsterdam

Jill Kooij, hier nog in het tenue van Neckarsulm.© archieffoto

Richard Walraven
Oostzaan

Jill Kooij speelt komend seizoen weer in de Nederlandse handbalcompetitie. De 26-jarige Oostzaanse verruilt het Duitse SU Neckarsulm voor VOC in Amsterdam.

Kooij maakte bij Bundesligaclub Neckarsulm (nabij Stuttgart) al eerder duidelijk dat ze deze zomer zou vertrekken. Nu is duidelijk dat de Oostzaanse, na zeven jaar terugkeert op het oude nest bij VOC. Die club verliet ze destijds voor een overstap naar Dalfsen. In 2019 vertrok Kooij naar Duitsland.

De Oostzaanse keert terug naar Nederland om aan haar maatschappelijke carriere te werken, laat ze weten op de facebookpagina van VOC. Het handbal wil ze echter nog niet de rug toe keren. ,,De handbalkriebels zijn voor mij nog niet weg en om nu van de Bundesliga naar niets te gaan en dan meteen helemaal te stoppen, daar ben ik toch nog niet klaar voor. Ik heb er super veel zin in en vooral om het team mijn stuk ervaring mee te geven en ze te helpen waar het kan. Na zeven jaar terug in het groen, het voelt als thuiskomen!’’

Bij VOC neemt de cirkelspeelster de positie in van Pipy Wolfs die naar Spanje vertrekt. ,,We waren we op zoek naar een goede cirkelspeler. Ook brengt Jill veel strijd in de dekking”, aldus VOC-coach Rachel de Haze.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen