Het is net een Frans plein, hartje zomer: de Smaakmarkt in Wijk aan Zee is weer terug

Oesters slurpen op eerste Smaakmarkt van dit jaar.

Oesters slurpen op eerste Smaakmarkt van dit jaar.© archieffoto Ronald Goedheer

Annemiek Jansen
Wijk aan Zee

De Smaakmarkt is weer terug op de vrijdag en op het Julianaplein. Na een voorproefje op het Meifestival is 17 juni de eerste van de drie smaakmarkten in Wijk aan Zee.

De Wijk aan Zeese Smaakmarkt doet denken aan een Frans plein, hartje zomer. Op het Julianaplein staan lokale horeca, buurtkoks en foodtrucks uit de regio. Er is van alles wat; van een lichte snack tot een volledige, verse maaltijd. Erom heen staan tafels en stoeltjes. En er is live muziek. Jurre van der Linden komt vrijdagavond luisterliedjes spelen op zijn gitaar, vanaf 19 uur krijgt hij versterking en kan er ook gedanst worden. Driemaal is scheepsrecht voor hem. In 2018 zou hij komen, maar werd de Smaakmarkt afgelast vanwege het slechte weer en in 2019 werd de markt vanwege de harde wind halverwege stilgelegd. Nu zijn de weersverwachtingen bijzonder goed.

Glazen

De Smaakmarkt werkt net als voor corona alleen maar met duurzame materialen. Bezoekers hoeven geen geld meer te betalen voor herbruikbare glazen. Ze kunnen hun glas weer inleveren bij de kraam waar ze ’m kregen. Kinderen kunnen een ijsje verdienen door de glazen te verzamelen en in te leveren.

De Smaakmarkt op het Julianaplein is van 17.30 tot 21.30 uur. De volgende twee zijn op 15 juli en 12 augustus.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen