Na 111 jaar komt er een (voorlopig) einde aan de rijke historie van eerste elftalvoetbal bij RCH

Milo Lambers
Heemstede

RCH heeft volgend seizoen geen elftal in de standaardcompetities. Het zondagteam degradeerde naar de vierde klasse, waarop RCH heeft besloten zich terug te trekken.

RCH kende een hectisch seizoen. Trainer Mehmet Simsek stapte in april op waarna de spelersgroep zich solidair toonde en ook opstapte. Het onder 23-team werd doorgeschoven maar bleek niet in staat te zijn om zich te handhaven in de derde klasse zondag. Voor volgend seizoen waren Barry Tjeertes en Robbert Breedijk als technisch manager en trainer al bezig met het samenstellen van een nieuwe selectie. Nu de club degradeert naar de vierde klasse, haken veel spelers af. ,,We hebben helaas moeten besluiten om te stoppen”, zegt voorzitter Kees Kokkelkoren. ,,Als we in de derde klasse waren gebleven, waren we doorgaan. Nu wordt het te lastig. Daar komt nog eens bovenop dat de energiekosten enorm zijn toegenomen. Onze contracten lopen in juni af. We gaan misschien wel vijf keer zoveel betalen.”

Zo komt er een voorlopig einde aan een rijke historie. RCH won in 1923 en 1953 het algehele landskampioenschap en kroonde zich in 1989 tot amateurkampioen. Het gaat erelid Kokkelkoren aan het hart. ,,Ik ben een RCH-man en heb de hoogtijdagen bewust meegemaakt. Het plan is wel om volgend seizoen terug te keren met een zaterdagteam. We hebben een onder 23-team met veel spelers die door kunnen stoten.”

Kokkelkoren wil de gelegenheid aangrijpen voor een koerswijziging. ,,We willen weer toe naar een team met jongens die bij RCH zijn opgeleid. We willen dat het langs de kant druk is met ouders en vriendinnetjes. We gaan ook op de zaterdag spelen omdat alle onze andere teams dan spelen. We zetten nu een stap terug om er straks hopelijk weer twee naar voren te zetten.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen