EVC en SDOB met ruime zeges naar finale play-offs

Sander Kruissink
Zaandam

Twee Waterlandse zaterdagclubs maken nog kans om komend seizoen een stapje hogerop te spelen. EVC verbeet de vermoeidheid van zaterdag en vocht zich naar een 4-1 zege op tweedeklasser EDO.

„Het is lekker om mijn laatste thuiswedstrijd bij EVC zo af te sluiten”, meldde trainer Tom Brouwers na de zege. „Het was een fantastische vechtwedstrijd. EDO was zeker niet slecht, maar wij waren beter. En dat terwijl we toch wel de vermoeidheid van zaterdag voelden (toen DEM in de eerste nacompetitieronde met 4-1 werd verslagen, red.)”

Verdediger Niek van Diepen opende de score na ongeveer een kwartier en enkele minuten later verdubbelde Brian Rossenaar de voorsprong. Na een foutje in de EVC-verdediging scoorden de bezoekers na een half uur echter de aansluitingstreffer. De Edammers lieten voor rust nog enkele grote kansen onbenut om de voorsprong verder uit te breiden.

EVC kan zich opmaken voor een finalewedstrijd tegen Stormvogels dat Olympia Haarlem met 2-0 versloeg. Brouwers: „Ik ken die ploeg niet, maar dat is iets om ons de komende dagen druk om te maken. Nu eerste maar een feestje vieren.”

Dertien kilometer verderop eindigde de voetbalavond in Broek in Waterland ook feestelijk. SDOB versloeg Foresters met 3-0.

In de beginfase had de ploeg het moeilijk met de tegenstander. Maar dit veranderde rond de 25e minuut na wat omzettingen.

Het doel hiervan was om de fysiek sterke Boudewijn Blakborn in de lucht te bereiken. Hij moest de bal doorkoppen op Rick Boes, een tactiek die in de blessuretijd van de eerste helft vruchten afwierp: 1-0.

Uit twee dode spelmomenten liepen Van der Bunt en zijn mannen na rust verder uit. Met nog ongeveer een kwartier te spelen schoot Roy Haars een vrije trap via de muur in het doel van de tegenstander.

Omdat Foresters hierna nog opportunistischer ging spelen met vier spitsen ontstond er meer ruimte voor de Waterlanders. Na een overtreding op Blakborn, besliste Haars vanaf elf meter de wedstrijd definitief in het voordeel van SDOB.

In de finale wacht nu wederom een vierdeklasser: Odijk. Van der Bunt: „Ik ga morgen maar eens kijken of ik trainers in die omgeving ken.”

EVC-EDO 4-1. Doelpunten EVC: Van Diepen, Rossenaar, Schut, H. van Maanen.

SDOB-Foresters 3-0. Doelpunten SDOB: Boes, Haars (2x).

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen