Meedoen met een vierdaagse: in Heiloo is alles wat rolt welkom

Een eerdere editie van de Rolvierdaagse. Dit jaar trekt hij na een paar jaar afwezigheid weer door Heiloo.

Een eerdere editie van de Rolvierdaagse. Dit jaar trekt hij na een paar jaar afwezigheid weer door Heiloo.© Archieffoto

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

Als wandelen wat lastig wordt, kun je in Heiloo toch nog meedoen met een Vierdaagse. Op de Rol 4-daagse in Heiloo mag volgende week alles op wielen meedoen.

Rollators, rolstoelen, scootmobielen, wie weet een driewielfiets, alles wat wielen heeft is geoorloofd op de vierdaagse. Het gaat er niet om zo snel mogelijk te finishen; de bedoeling is juist dat de deelnemers onderweg een praatje met elkaar maken. Ook begeleiders zijn welkom.

De wandelingen zijn van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 juni. Ze starten telkens om half twee ’s middags bij ontmoetingscentrum het Trefpunt. Ze zijn speciaal uitgezet voor mensen met een rollator, rolstoel of voor mensen die korte wandelingen maken. De afstand is maximaal twee kilometer per dag.

Stempelpost

Onderweg is er steeds een stempelpost waar de deelnemers even kunnen pauzeren. Sponsoren zullen dan zorgen voor een versnapering. De wandelaars worden op vrijdag feestelijk ingehaald met muzikale klanken op de Via Gladiola.

Er zijn vrijwilligers aanwezig en er zullen speciale gasten meelopen, waaronder de buurtsportcoach, burgemeester en wethouders en de wijkagent. Wie vier middagen meeloopt, heeft krijgt een leuke herinnering.

De kosten voor deze vierdaagse bedragen 5 euro per persoon. Familie en mantelzorgers die het leuk vinden om de deelnemers te begeleiden zijn ook van harte welkom. Aanmelden van tevoren is noodzakelijk en kan via het Trefpunt (072) 533 12 97 of info@trefpuntheiloo.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.