Meidenteam van Martinuscollege wint vijfkamp atletiek op landelijke finaledag van Olympic Moves. ’Enorm feest en een topprestatie’

Het winnende team met van links naar rechts Tess, Elena, Evelien, Palita en Maud.

Het winnende team met van links naar rechts Tess, Elena, Evelien, Palita en Maud.© Foto aangeleverd

Judit de Redelijkheid
Grootebroek

Met sprongen van meer dan vier meter, kogels die ruim vijftien meter ver werden gestoten én een flinke reeks persoonlijke records heeft het meidenteam van het Martinuscollege de vijfkamp atletiek gewonnen tijdens de landelijke finale van Olympic Moves.

Als winnaars van de regionale voorrondes mochten de meiden uit het eerste en tweede leerjaar van de school uit Grootebroek hun opwachting maken tijdens de finale van de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Enorm feest

En op Papendal ging het opnieuw voorspoedig voor Tess, Elena, Evelien, Palita en Maud. „Met optredens van Juvat en Flemming en een echte Olympische setting was het een enorm feest”, zegt leraar lichamelijke opvoeding Ed Haakman, die het team begeleidde tijdens het evenement waar jaarlijks ongeveer 350 middelbare scholen aan meedoen. „En een topprestatie van Palita Donkhoksung, Elena Murtas, Tess Haakman, Maud Visser en Evelien Scherpenzeel. Een monsterworp bij het vortexwerpen van 54 meter, verre sprongen van over de vier meter en ruim vijftien meter bij het kogelstoten.”

Trots

Ook de estafette en sprint gingen volgens Haakman ’fantastisch’. „Waarmee de meisjes niet alleen heel veel persoonlijke records haalden, maar ook de winst als team. Hier kan het Martinuscollege alleen maar trots op zijn.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen